אבדן כושר עבודה הוא אחד ההתמודדויות המורכבות שיש לאדם. ברגע אחד, עקב מחלה או תאונה, חלילה, אדם מאבד את יכולתו לפרנס את עצמו ואת משפחתו בכבוד, שגרת יומו מופרת והוא נאלץ להתמודד עם ההשלכות של המחלה או התאונה – פגיעה פיזית, עגמת נפש ופגיעה ברמת השכר שהורגל אליה.
במקרים אלו המדינה דרך ביטוח לאומי מעניקה לאזרח הישראלי שמצוי במצב של אבדן כושר עבודה, סכום מינימלי, של "אבטחת הכנסה" שלא מסייע לקיומו.
חברות המציעות הלוואות בריבית נמוכה וכן חברות הביטוח הפרטיות נחלצות לסייע לאדם הפגוע – ולפצות אותו על האבדן. כיצד תדעו מה מגיע לכם במקרה של, חלילה, פגיעה? מה מקבלים מערוצי הביטוח השונים? מומחי הביטוח של פיקסמן מסייעים לכם למצות את זכויותיכם.
דרך קרן הפנסיה
כל אדם עובד בישראל מפריש מדי חודש כספים ממשכורתו לטובת קרן פנסיה, המיועדים במיוחד לטובת מקרה של אבדן כושר עבודה. קרנות הפנסיה כיום, בהוראת המפקחת על הביטוח, מציעות תמורה זהה ללא הבדל.
חשוב מאוד לקרוא בעיון את התקנון עליו חתמתם ולהבין מהם התנאים שתקבלו במקרה של אבדן כושר עבודה.
לרוב, קרן פנסיה סטנדרטית תעניק על אבדן כושר עבודה בשיעור של עד 75%.
אם אתם שכירים, החישוב נעשה על סמך השכר הממוצע שלכם בשלושת החודשים האחרונים או בשניים עשר החודשים האחרונים – הגבוה מבין השניים.
אם אתם עצמאים, לעומת זאת, ההכנסה שלכם מחושבת לפי חילוק הסכום החודשי שאתם מפקידים ב-16%.
כך או כך, הפיצוי המקסימלי לא יעבור את ה-75% מההכנסה הכוללת.
דרך חברת הביטוח
חברת הביטוח עובדת באופן כזה, שבמקרה של אבדן כושר עבודה חלקי או מלא, יקבל המבוטח קצבה חודשית.
הקצבה ניתנת אך ורק במקרים בהם האדם לא יכול להמשיך לעבוד במשלח היד הקבוע שלו ובתחום עיסוקו העיקרי, או בעבודה סבירה התואמת את הניסיון שרכש, ההשכלה שצבר וההכשרה העומדת לרשותו.
לרוב, הכיסוי לאבדן כושר מלא דרך חברת הביטוח צריך לעמוד על 75%, אך לא מעט חברות ביטוח מציעות כיסוי גם במקרה של אבדן כושר חלקי.