איך אדע אם אני צריך לקחת הלוואה לאחר משבר הקורונה?

המשק הישראלי רגיל להתמודד עם משברים רבים; מצב ביטחוני מורכב ושנות בצורת לדוגמה, הם אתגרים שגרתיים כמעט, והשוק סיגל לעצמו דרכים שונות להתגבר עליהם. אך משבר הקורונה הוא אתגר מסוג חדש, ונכון להיום עדיין לא ברור מתי הוא יסתיים ומהו היקף השפעתו על מערכת הבריאות ועל כלכלת המדינה. במצב זה בעלי עסקים רבים נתונים בחוסר ודאות לגבי המשך פעילותם ולגבי המשאבים העומדים לרשותם כדי לקיים את העסק בחודשים הקרובים. כיצד בעל העסק ישרוד את המשבר הנוכחי והאם עליו לקחת הלוואה? כל הפרטים מייד.

סקירה עדכנית של מצב העסק

לפני שממהרים למצוא פתרונות שיאפשרו לעסק להמשיך לפעול, חשוב לקבל קודם כל תמונה מלאה וברורה של מצב העסק נכון להיום. לשם כך ניתן לפנות לייעוץ של מומחה, וניתן להיעזר גם בנקודות הבאות:

  • סיכום שנת 2019: מחלת הקורונה הופיעה לראשונה בסוף שנת 2019, ולארץ היא החלה להגיע רק בתחילתה של שנת 2020. לכן, בעלי עסקים יכולים לסכם במדויק את הרווחים של השנה החולפת ואת ההוצאות השוטפות שהיו להם. נתונים אלו יסייעו לכם להבין מה המצב העדכני של העסק ואילו משאבים עומדים לרשותה.
  • הוצאות והכנסות עתידיות: כדי שיהיה בידיכם את מלוא המידע הנחוץ, בדקו גם מהן ההוצאות וההכנסות העתידיות לשנת 2020. מומלץ לבחון את המאזן הזה בראייה שנתית ולא להתבסס רק על ההוצאות ועל ההכנסות של החודשים הקרובים. כדאי גם לוודא שההכנסות הצפויות אכן ייכנסו בזמן – הפגיעה במשק היא כוללת ולכן גם מי שחייב לכם כסף עלול להתקשות להחזיר אותו.
  • הוצאות שניתן לדחות או לבטל: התפרצותה של מחלת הקורונה גרמה לנזקים רבים בכל ענפי המשק. על כן, מוסדות המדינה וארגונים אחרים מודעים היטב למצב וניתן לבחון אפשרויות של דחיית תשלומים או הגעה להסדרים כספיים נוחים. זה הזמן גם להקפיא תוכניות להרחבת העסק, לפחות עד שהמצב יתברר מעט.

אפשרויות תמיכה מטעם המדינה ומארגונים שונים

המשבר שיצרה מחלת הקורונה היה בלתי צפוי, והנתונים מדברים בעד עצמם; לשוק נפלטו קרוב למיליון עובדים והצפי הוא כי מספר המובטלים ימשיך לעלות. מדינת ישראל מודעת למצב קשה זה, וככל הנראה תציע לבעלי עסקים הטבות שונות וחבילות סיוע אחרות. מומלץ כי בעל העסק יבדוק היטב איזה סיוע יש באפשרותו לקבל, וכדאי לשים לב לדברים הבאים:

  • הטבות מטעם המדינה: בדקו אלו הטבות תוכלו לקבל מטעם המדינה, והאם ישנן קרנות או ארגונים שניתן לפנות אליהם על מנת לקבל סיוע בתקופה קשה זו.
  • סיוע מארגונים שונים: בשל המצב הקיים, ישנם ארגונים המציעים סיוע לבעלי עסק החווים קשיים. בדקו אם אתם עונים על הדרישות לסיוע ופנו לכל ארגון שיוכל לעזור לכם בנושא.
  • רשתות חברתיות: בעלי עסקים בדרך כלל פועלים מול מאגר קבוע של לקוחות וספקים. אך משבר הקורונה הוביל לביטולן של הזמנות שונות מעסקים שונים, וכך הרווחים הצפויים פחתו. במידת האפשר, ניתן להיעזר ברשתות החברתיות ולהציע שירותים ומוצרים במחירים אטרקטיביים. באופן זה ייתכן כי בעל העסק יצליח להגדיל מעט את ההכנסות ואולי אף להרחיב על מאגר הלקוחות שלו.

יכולתו של העסק להמשיך לתפקד בזמן המשבר

בסיום השלב הראשוני של סקירת מצבו הקיים של העסק, עליכם לברר אם העסק יכול להמשיך לפעול בתקופת משבר הקורונה, ומהו היקף הפעילות הצפוי שלו. במסגרת זו עליכם לשקול את הדברים הבאים:

  • התקנות התקפות: מחלת הקורונה מתבררת כאחת המחלות המדבקות ביותר, והיא מסכנת את חייהם של קבוצות מסוימות באוכלוסייה. בשל כך חוקקה המדינה תקנות שונות להגבלת המשך הפצתה של המחלה. על כן, בדקו היטב מהן ההגבלות החלות על העסק שלכם, ומהי האפשרות של העסק שלכם להמשיך לתפקד בתקופה זו. שימו לב – הנחיות אלו משתנות כל העת וחשוב להיות מעודכנים.
  • שמירה על קשר עם הלקוחות: בין אם העסק שלכם יכול להמשיך להתקיים ובין אם לא, שמרו על קשר עם הלקוחות. ייתכן כי תוכלו להציע פתרונות זמניים או פתרונות אחרים שיענו על צורכי הלקוחות ויזרימו כספים לקופת העסק.
  • הסתגלות העסק למצב החדש ופנייה לקהלים חדשים: מחלת הקורונה הובילה למשבר קשה, אך היא גם מהווה הזדמנות עבור העסק לחשיבה מחדש. תוכלו למשל לבצע אפיון מחדש של צורכי הלקוחות שלכם ולנסות לפנות לקהל יעד חדש שאולי לא חשבתם עליו קודם. הלוואה בריבית נמוכה או הלוואה למוגבלים יכולה לסייע לכם לשדרג את המוצר או את השירות שלכם ולהגדיל את אפשרויות ההצלחה של העסק גם ביום שאחרי הקורונה.

איזה הלוואה מומלץ לקחת?

אחרי הבירור הראשוני של מצב העסק והמשאבים העומדים לרשות בעל העסק, רצוי לבנות תוכנית עסקית מובנית בעלת יעדים ברורים שתסייע לכם להמשיך להפעיל את העסק גם במצב הקיים. תוכנית זו צריכה לכלול תקציב מוגדר שיהיה על בעל העסק לעמוד בו כדי לגרום לעסק להצליח. מסגרת תקציב ברורה תאפשר גם להגדיר אלו משאבים חסרים לכם, ובעת הצורך – מה היקף ההלוואה הדרושה לכם. בשלב הבא, תוכלו לבחור איזה הלוואה מתאימה לצרכים שלכם, כאשר בדרך כלל ישנן שתי הלוואות עיקריות:

  • הלוואה בנקאית: בדרך כלל זוהי ברירת המחדל של בעל חשבון הבנק, מתוך חשיבה שהבנק המנהל את החשבון יציע ללקוח שלו את התנאים הטובים ביותר. אלא שבשל המצב הקיים, בנקאים רבים אינם מעניקים הלוואה לכל מטרה או שהם מציעים תנאים לא אטרקטיביים. לכן, לפני שחותמים על הסכם, כדאי לבחון היטב את כל ההצעות בשוק.
  • הלוואה חוץ בנקאית: שוק ההלוואות היום הוא תחרותי ביותר, ועל כן מלבד הלוואה בנקאית קיימת היום גם אפשרות להלוואה חוץ בנקאית. במקרים מסוימים, ניתן גם לקבל הלוואה בריבית נמוכה או הלוואה בתנאים טובים יותר מזה שמציע הבנק.

לסיכום, כדי להתמודד עם משבר הקורונה בעל העסק צריך לבחון היטב את מצבו, לנסות לסגל את העסק שלו למצב הקיים ולבנות תוכנית עסקית מובנית ככל האפשר. במידת הצורך ניתן להיעזר בהלוואה שתסייע לבעל העסק להמשיך לקיים את העסק ואף לפתח אותו.

לבדיקת זכאות ללא התחייבות להלוואה מלא את פרטייך בטופס

הלוואות

הלוואות לעובדי מדינה
הלוואות אקספרס
הלוואות לסטודנטים
אשראי חוץ בנקאי
הלוואות לרכישת רכב
הלוואות למוגבלים
הלוואה לכל מטרה
הלוואה חוץ בנקאית
הלוואה בריבית 2.5% לשנה


ביטוחים

ביטוח אובדן כושר עבודה
ביטוח מנהלים
ביטוח חיים (Risk)
ביטוח מחלות קשות
ביטוח תאונות אישיות


חסכונות

חסכון לפנסיה
קרן פנסיה
קרנות השתלמות
איתור חסכונות

דילוג לתוכן