משבר הקורונה העולמי, בנוסף להיותו משבר בריאותי רחב היקף, ידוע גם כאחד המשברים הכלכליים הגדולים שידע המשק, בישראל ובעולם.
עם פרוץ המגיפה וההכרה בסיכונים שהיא טומנת בחובה, בנק ישראל הגיב באופן צפוי על ידי נעילת המשאבים, באמצעות העלאה משמעותית של הריבית במשק. העלאת הריבית באה לבטא את חוסר הוודאות הכלכלי, והיוותה גם תגובה ישירה להשבתה המיידית של המשק ולקפיצה חסרת התקדים באחוזי האבטלה.
העלייה המיידית והחדה בריבית הביאה מטבע הדברים להאטה של המשק, כאשר הציבור נזהר בכספו, נמנע מנטילת משכנתאות ומעסקאות נדל"ן, מיעט בנטילת הלוואות ובהוצאות חריגות.
לצד השוק הפרטי עמד המגזר העסקי שנקלע למצב מאתגר ולקשיים כלכליים, שאינם נוגעים לאופי השוק, לתחרותיות בו ולהתנהלות המשק. עסקים מצליחים נאלצו להתמודד עם עצירת פעילות בבת אחת, ובהמשך עם הנחיות שונות ומשונות שהתעדכנו לעתים קרובות מדי, והשפיעו על פעילות העסק, הוצאותיו ואופיו.
לצד העסקים הרבים שקרסו במשבר, רבים אחרים חיפשו אחר פתרונות יצירתיים, הן בתחום הפיננסי: הלוואה בריבית נמוכה, הלוואות בערבות המדינה, גיוס הון ממשקיעים (שהלכו והתמעטו),והן בהיבט הניהולי, בהרחבת תחומי פעילות, פניה לערוצים דיגיטליים לצורך בניית פלטפורמות למכירות, התאמת המוצרים/השירות לעידן ולמגבלות.
כל אלו, יצרו כלכלה שהוסיפה לנוע קדימה למרות כל המגבלות, מה שפוגג לא מעט מחששות הבנקים. זאת לצד התערבות ממשלתית, הביאו את הריבית במשק לצניחה חסרת תקדים ולשפל שהריבית לא ידעה כדוגמתו. למעשה, ממחצית שנת 2020 ועד עצם היום הזה, הריבית במדינת ישראל היא ריבית כה נמוכה, שיועצים ומומחים פיננסיים ממליצים למשוך הלוואות בריבית נמוכה, ואף להשקיע את הכסף באפיקים שונים, לתשואה אופטימלית.
הלוואות בריבית נמוכה לעסקים
מרבית הציבור במגזר הפרטי, נוהג ליטול הלוואות על פי צורך, ולא על פי מצב הריבית במשק או שיקולים ריאליים אחרים. מדובר בהתנהגות צרכנית הנובעת מתרבות ובהתבסס על אלמנטים תפיסתיים ורגשיים, ולאו דווקא התנהגות שכלתנית. למעשה, ידוע כי ההלוואה הזולה והמשתלמת ביותר ניתנת ללווה שאינו בהכרח זקוק לה.
במגזר העסקי שונים הם פני הדברים, מאחר ויזמים ובעלי עסקים מביטים קדימה, במקרים רבים בוחרים בגיוס הון באמצעות נטילת הלוואות בריבית נמוכה, על פני שימוש בהון עצמי קיים. התנהלות עסקית מקובלת היא נטילת הלוואה והותרת הכסף בתכנית חיסכון כזו או אחרת, במטרה להציג יציבות פיננסית ורשת ביטחון עסקית לכל העתיד לבוא.
הריביות הנמוכות והשינויים בצרכי השוק גם הביאו עסקים רבים ליטול הלוואות לצורך השקעה בעסק: פתיחת ערוצים דיגיטליים וחנויות אינטרנטיות, יצירת התאמה לצרכי השוק המשתנה, השקעה במערך משלוחים ולוגיסטיקה ופתרונות נוספים.
השינויים באופן הצריכה של מוצרים ושירותים בתקופת הקורונה, בניגוד למה שהיה מצופה, לא רק מוטטו עסקים, כי אם גם יצרו הזדמנויות עסקיות וערוצי מסחר נוספים, פתחו שווקים גלובליים והוכיחו כי יצירתיות, אומץ וגיוס משאבים הם הכלים לצמיחה עסקית, גם בעתות משבר.
כיצד ניתן לגייס הלוואה בריבית נמוכה לעסקים?
האפשרות ליטול הלוואה בערבות מדינה הסתיימה, וניכר כי במדינת ישראל נמצאה לעת עתה הנוסחה להותרת המשק פתוח, לצד מגבלות מסוימות ותווים צבעוניים. בעלי העסקים בישראל, מעסקים קטנים ועד חברות גדולות, למדו שיעור חשוב על דינמיות והתאמה למצבים משתנים, ומבקשים להקדים תרופה לכל מכה, להשקיע בעסקים וליצור מערך למתן שירותים ומסחר שיהיה חסין ככל הניתן מאירועים חיצוניים, כמו גם פריסה רחבה יותר וצמיחה בימות שגרה.
מאחר והריביות במשק נותרו נמוכות, עדיין ניתן לגייס הלוואות נוחות בתנאים משתלמים, להשקעה בעסק ולכל מטרה. אחת הדרכים הנוחות לקבלת הלוואות בריבית נמוכה היא באמצעות נטילת הלוואה מגופים חוץ בנקאיים.
הלוואה חוץ בנקאית היא הלוואה הניתנת על ידי גופים מורשים, שלא במסגרת המערכת הבנקאית. הלוואות כאלה ניתנות על ידי חברות וסוכנויות הביטוח, חברות כרטיסי האשראי וחברות נוספות, אשר קיבלו את רישיון משרד האוצר לעסוק במתן הלוואות ואשראי לציבור, ומצויות תחת פיקוח.
הכנסת חברות נוספות המורשות להעניק הלוואות לציבור למעשה יצרו מצב של שבירת המונופול הבנקאי והכנסת תחרות לשוק, שמטבע הדברים באה לטובת הלקוחות, כאשר כל הגורמים הנאבקים על לב הלקוחות, עוסקים בשיפור תנאי ההלוואות והשירות ללקוח.
בירוקרטיה מצומצמת
בעלי עסקים ו/או יזמים שניסו בעבר ליטול הלוואה מן הבנק לצרכים עסקיים, גילו כי הדרישות הבירוקרטיות והחובות המוטלות עליהם אימתניות. מחד גיסא יידרשו להוכיח פעילות עסקית קיימת, רווחיות וניהול תקין, ומאידך גיסא להציג תכנית עסקית מפורטת הכוללת תחזיות, אופן מימוש כספי ההלוואה, צפי לרווחיות, התמודדות עם תחרות ואלמנטים רבים נוספים. למעשה, אישור ההלוואה יסתמך על שיקול דעת פקיד הבנק, אשר אין לו כל כלים והכשרה בענף העסקי האמור.
לעומת זאת, נטילת הלוואה חוץ בנקאית, ניתנת תוך בחינה של יכולת ההחזר של הלווה, בסכומים גבוהים יותר מאלה שניתן לקבל בבנק, תוך יצירת פריסת תשלומים נוחה במיוחד וארוכת שנים, במטרה שלא להעמיס על התקציב החודשי של העסק בתקופת הצמיחה וההטמעה של מערכות ושינויים. במסגרת הלוואה חוץ בנקאית ניתן גם לבנות הלוואה מותאמת אישית שתכלול את דחיית מועד התשלומים (גרייס) לתקופות בנות חצי שנה ועד ארבע שנים.
הלוואה חוץ בנקאית לעסקים ניתנת גם במסגרת הלוואות אקספרס, תוך הכרה בחשיבות של זיהוי הזדמנויות עסקיות, תגובה מהירה וצורך בהון זמין ומהיר לעסקים בסיטואציות שונות.
הלוואה חוץ בנקאית לעסקים היא הלוואה בריבית נמוכה ובתנאים משתלמים, שנועדה לתמוך ולסייע לשוק העסקי, תוך אמונה בכוחו להנעת גלגלי המשק.
סוכנות הביטוח פיקסמן היא חברה מובילה בתחום שירותי הביטוח, האשראי והפיננסיים, אשר מעמידה לרשות הציבור הון רחב היקף, לצורך מתן הלוואות ממגוון סוגים, בניהן: הלוואות לעסקים, הלוואות בריבית נמוכה במיוחד למשקי בית ופרטיים, הלוואות לשכירים, הלוואות לסטודנטים, הלוואות לעובדי מדינה, הלוואות לרכישת רכב, הלוואות לדיור ואחרות.